Comunicate de presă
2,4 milioane de Euro, bani europeni pentru facilitarea inserției viitorilor ingineri pe piața muncii Imprimare Email
Vineri, 27 Aprilie 2012 00:00

Compania ADA anunță finalizarea proiectului PLM – Adaptor. Proiectul desfășurat în parteneriat cu șase dintre cele mai prestigioase universități tehnice din țară, Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea din Oradea, Universitatea Maritimă Constanța, Universitatea din Petroșani, a avut un buget de 2,4 milioane Euro cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Citeşte mai mult...
 
Profilul ideal al noului angajat în industrie Imprimare Email
Joi, 18 Februarie 2010 14:00

ADA – liderul în implementări PLM în România, a realizat în cadrul proiectului „PLM-Adaptor", împreună cu cele 7 instituţii de învăţământ tehnic superior partenere in proiect, un studiu pentru a vedea în ce măsură absolvenţii din învăţământul superior, domeniul inginerie mecanică, se integrează pe piaţa muncii, și pentru a realiza profilul ideal al unui absolvent.

Studiul, realizat pe un eșantion reprezentativ de 138 de companii, a avut ca obiectiv identificarea criteriilor utilizate de companiile din industrie pentru selecția angajaților, determinarea importanței abilităților și competențelor în domeniul propriu, precum și identificarea principalelor deficiențe în pregătirea absolvenților așa cum sunt ele percepute de către companiile din industrie.

Candidatul ideal pentru un post de inginer in industria românească:

Citeşte mai mult...
 
Lansare proiect PLM–Adaptor Imprimare Email
Luni, 02 Noiembrie 2009 12:00

ADA – liderul în implementări PLM în România – împreună cu 7 dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior tehnic din ţară, lansează proiectul PLM - Adaptor care susţine dezvoltarea resurselor umane printr-o investiție de 2,4 milioane Euro cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

PLM-Adaptor se desfășoară pe durata a 31 luni, din 2009 până în 2012, și are ca scop principal creşterea aptitudinilor de muncă pentru 700 de studenţi aflaţi în situaţia de tranziţie de la universitate la viaţa activă, printr-o adaptare a cunoştinţelor la necesităţile mediului de afaceri, care va duce la îmbunătăţirea inserţiei acestora pe piaţa muncii în regiunile Nord-est, Sud-est, Nord-vest și Vest.

Acest proiect promovează parteneriatul între instituțiile de învățământ superior și firmele din industrie, prin corelarea sistemul de educație și formare profesională cu dinamica pieței muncii. Pentru a răspunde cât mai bine cerințelor de pe piața muncii din industrie, în prima fază a proiectului se va realiza o cercetare calitativă și cantitativă a nevoilor din industrie și se va construi profilul ideal al noului angajat pentru corelarea pregătirii cu așteptările angajatorilor.

Citeşte mai mult...