Sustenabilitatea proiectului
Imprimare Email

Din activitățile proiectului s-a creat o experiență și valoare care va fi usor refolosită în viitor în pregatirea următoarelor generații de studenți:

1.Experții care au susținut programele de pregătire vor putea realiza dupa finalizarea acestui proiect cursuri similare atât cu studenții din universități cât și cursuri cu inginerii din cadrul companiilor din industrie. Aceste activități vor avea costuri reduse datorită existenței manualelor, softurilor și a metodologiei putând astfel fi mai usor de suportat de persoanele fizice care doresc să se specializeze.

2.Existența portalului web este o componentă importantă în sustenabilitatea proiectului, devenind nu doar un centru de informații, ci și un loc unde reclama sau anunțurile pot fi postate contra cost, banii astfel obținuti putând fi folosiți la plata salariilor celor care administrează portalul.

3.Dreptul de autor asupra manualelor va fi al tuturor partenerilor, fiecare va deține formatul electronic putând tipări manualele respective. Din vânzarea manualelor către studenți sau firmele din industrie vor putea fi susținute noi cursuri gratuite pentru studenți și stagii de specializare/training pentru experți.

4.Curriculum din universități va putea fi adaptat conform cerintelor din industrie și rezultatelor obținute în desfășurarea proiectului, statisticile privind adaptabilitatea studenților care au fost implicați în proiect vor constitui o informație valoroasă pentru îmbunatatirea conținutului cursurilor și metodele de predare din universitățile tehnice.

5.Gradul mare de specialiști care vor lucra în domenii de vârf din industrie folosind tehnologie software complexă și care câștigă foarte bine va face universitățile tehnice mult mai atractive pentru absolvenții de liceu și asfel universitățile vor putea avea o bază mai mare de selecție, dispărând situația actuală în care cu greu reușesc să ocupe locurile scoase la concurs la admitere.

6.Modelul de pregatire dezvoltat în cadrul proiectului va deveni unul standard și va putea fi folosit în pregătirea foștilor absolvenți (inginerii din firmele din industrie), astfel se va oferi posibilitatea acestora să învețe pe tot parcursul vieții și se va asigura sustenabilitatea proiectului.

În data de 26.04.2012 a avut loc, la sediul Solicitantului din București, întâlnirea cu experţii coordonatori regionali unde au fost evaluate rezultatele obţinute în cadrul proiectului şi s-au discutat aspecte care ţin de sustenabilitatea proiectului. Fiecare expert coordonator regional a prezentat atât activitățile realizate cât și planurile privind sustenabilitatea în cadrul facultății partenere.

Sustenabilitatea proiectului va fi asigurată de către solicitantul ADA și partenerii proiectului și prin continuarea activităţilor de consiliere şi orientare profesională a studenților, după finalizarea implementării proiectului şi deci după încetarea finanţării nerambursabile.